Castle Hills logo ​KONTAKT OSS

​Fakta og Historie om Castle Hills

CASTLE HILLS AS

​Castle Hills er det nyeste firmaet til den legendariske Jan Vindenes, også kjent som "Kjetting Jan", som bygger en arv på over 30 år i bransjen. Etter å ha blitt uavhengig av familefirmaet, ble Castle Hills født.

RING NÅ
55 90 90 20
​NORSK
LEVERANDØR
​Hovedkvarter

NOREG, NORGE

​Ågotnes, Sotra - Hovedkvarter

 castle@castlehills.no
​Sør-Asia

​FILIPPINENE

San Juan, Manila - Kontorer

 manila@castlehills.no
​Sentral Asia

KINA

Shanghai  - ​Kontor & Verksted

 shanghai@castlehills.no

​ET DYKK I VÅR FAMILIES HISTORIE

1300 - 1900:   Strile Folk

1900s - ​Høydepunktet av betydningen til Strile-folket
På 1900-tallet nådde Strile-folket sitt høydepunkt i befolkning, og opprettholdt den 600 år lange Stril-handelsruten som forsynte byen Bergen direkte med fisk fra de kalde havområdene utenfor Sotra.
1300s - ​Opprinnelsen og arven til Strile-folket, vårt folk
Strile-folket refererer til ydmyke og hardtarbeidende fiskere og sjømenn som bodde på øya Sotra og i nærliggende områder. Vi kan spore 13 generasjoner av hardtarbeidende Strils, helt tilbake til Rasmus Vindenes.

1960 - 1970: ​Harde Tider

1970s - ​Et frakteskip ved navn Mona blir en del av Vindenes-familien
Livet i Norge var hardt på den tiden, og en fiskebåt var ikke nok. Karl Olai skaffet seg et frakteskip og ga det navnet "Mona". Dette skipet var avgjørende for å bringe mat til familien.
1960s - ​En ydmyk, hardtarbeidende familie dedikert til fiske
På Jan's bestefars tid jobbet familien med fiske. Takket være eierskapet til en fiskebåt kunne Karl Olai Vindenes fø sine 11 søsken, etter farens tidlige død.

​Nåværende: Slår Rekorder

​2022 - ​Levering av over 2000 tonn Kjetting for å redde et Tankskip
I løpet av 2022 gjorde Castle Hills en historisk internasjonal levering: Mer enn 2000 tonn kjetting ble levert for å redde et gigantisk tankskip av typen FPSO, med en verdi på tretti millioner.
2023 - ​Byggingen av Slottet - Et nytt hovedkontor for Castle Hills
Familien vår har vært kjent siden middelalderen for å bygge slott, som Audunsborg slott. Vi ønsket å bygge et nytt. Byggingen av det nye slottet begynte i 2023.

​2010 - 2020: Berømmelse

2020 - ​Norsk statsminister og TV besøker Jan Vindenes' monument
Etter oppdagelsen av den døde "plasthvalen" i 2017, et sjokkerende tegn på havforurensning, bygde Jan et monument som en påminnelse. Dette arrangementet var alltid til stede på fjernsyn.
2017 - ​Dumpe 25 tonn kjetting i skattekontoret
Jan Vindenes' vei til berømmelse begynte mye tidligere enn 2017, men dette året sjokkerte globale aviser for hans spesielle protest mot formueskatten: Betale skatt med 25 tonn skipkjetting.

1980 - 2010: Familiefirma

1980s - ​​​Vindenes-familien starter sin egen bedrift
Med den plutselige oppgangen i olje- og gassindustrien, skapte et ekstremt høyt etterspørsel etter maritimt utstyr lønnsomme leverandører. På grunn av dette bestemte Jarle, Jan's far, seg for å bli med i markedet.
2010s - ​ Sterkt nærvær i det maritime markedet
​​Etter et halvt liv i maritim industri, var Vindenes-familiens firma, ufeilbart en ekspert og ledende leverandør av maritimt utstyr for skip og offshore-rigger.

​ 1100 - 1300: ​Opprinnelsen

1300s - ​Vår familieslott og våre forfedre i adelen
Vår besettelse for å bygge slott begynte for omtrent 700 år siden. Vår forfar, Jarl av Island, Audun Hugleiksson, bygde vårt første slott, Audunsborg slott, nær Bergen.
​1260s - ​Regjeringstiden til Magnus VI Haakonsson, vår slektning
Familiens arv kan spores tilbake til Magnus VI, konge av Norge, og en av våre familieslektninger. Han ble kalt "Lovgiveren" for å ha iverksatt en rekke juridiske endringer i nasjonen.
1200s - ​De eldste kjente forfedrene til Vindenes-familien
Hugleik fra Ålhus var en adelsmann med tittelen "Herre" og var en fremtredende forretningsmann og magnat med over 30 gårder i Jølster, Norge. Han levde ved hoffet til Kong Håkon Håkonsson.
​1100s - ​Etter vikingtiden på Sotra, vår stammeøy
Etter vikingenes fall, fokuserte våre forfedre på Sotra på fiske og jordbruk. Store steinmonumenter er bevart fra denne tiden, og formålet deres er fremdeles usikkert.

​BESØK

​Head Office

SOTRA, NORGE

​Bedriftskontorkompleks

​Slottet. Mer enn 8 kontorer og fellesrom, samt arrangementssal og ulike avdelinger.

​Lager & Industriverksted

​3 Store rom for oppbevaring av maritimt utstyr, verktøy og maskiner for daglig drift, og for reparasjon.
Stort uterom for leveranser.